– zamiast rumu użyć np. soku brzoskwiniowego lub pomarańczowego w części z brzoskwinią, a w drugiej części po prostu zostawić sam sok żurawinowy. Albo w drugą stronę – nieco zwiększyć ilość rumu, bo drink jest raczej z tych delikatnych.
Składniki (na 2 drinki):
- dwie połówki brzoskwini z puszki
- 2×40 ml rumu
- 200 ml soku żurawinowego
- kilkanaście kostek lodu
Przygotowanie:
Do blendera z funkcją kruszenia lodu wrzucamy połowę lodu, brzoskwinię pokrojoną w ćwiartki, dolewamy 40 ml roku i miksujemy, aż lód się rozdrobni (powinien być albo bardzo drobno pokruszony, albo wręcz taki lodowy miał). Przelewamy do dużej szklanki lub kieliszka koktajlowego, wypełniając naczynie w połowie. Wstawiamy do zamrażalnika na chwilę i przygotowujemy drugą część drinka. Do blendera wlewamy 40 ml rumu, sok żurawinowy i dodajemy resztę lodu. Miksujemy. Wlewamy do szklanki, ostrożnie, żeby utworzyć drugą warstwę. Podajemy ze słomką i dekoracją z wisienki koktajlowej i pomarańczy lub karamboli.
Źródło: 2drink.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz