poniedziałek, 3 lutego 2014

Green Hornet

Green horner jak dla mnie jest zbyt miętowy aż wypala gardło, jeżeli komuś to odpowiada to proszę, ja odpuszczam.

Jest bardzo prosty w przygotowaniu i tani, bo nie wymaga wielu składników. , mieszając składniki w szklance.Podstawą jest likier miętowy, który uzupełniamy wodą mineralną lub sodową. Jeśli zamiast soku z cytryny wykorzystamy dostępną w sklepach „Cytrynkę”, czyli zaprawę cytrynową, drink możemy przygotować bez shakera

Składniki:

  • 60 ml likieru miętowego
  • 20 ml soku z cytryny
  • woda mineralna lub sodowa do uzupełnienia
Przygotowanie:
Likier i sok wytrząsać w shakerze, następnie wlać na lód i uzupełnić wodą mineralną. Podawać w szklance do drinków o pojemności 300 ml.
Źródł:2drink.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz